Hänt under våren

Hej SETI!

Nu har vi fått till en hastighetsmätare på Strandvägen som ska sitta där fram till september-oktober. Vi håller på att driva frågan om enkelriktning och hastighet på Almögatan och även frågor om rondellen. Vi träffar kommunen reguljärt och har kontakt via mail samt diskuterar detta på våra styrelsemöten.

Nyligen blev det lite renare i rondellen från betongsuggor. Parkeringskyltarna på Saltö torg avtäcktes också igen, fortfarande utan några restriktioner nattetid på grund av vad SETI gjorde i höstas. Vi träffades då många i föreningen på höstmötet och senare träffade vi både nämnden och förvaltningen på kommunen gällande trafikfrågor.

Tidigare i år träffade vi även andra nämnder förvaltningar inom kommunen och kämpade tillsammans med några viljestarka SETI-medlemmar för att få behålla fotbollsplanen som den är utan paviljonger. Då hade vi även kontakt och gjorde skrivelser till kommunstyrelsens ordförande och oppositionen. Stort tack för hjälpen från duktiga pålästa föreningsmedlemmar och även goda kontakter med Hästö intresseförening som kunde hjälpa till genom positioner i nämnden och kommunstyrelsen.

Belysning under gamla Saltöbron sattes igång tidigare i år efter förslag från en av våra medlemmar. Bron fyller faktiskt 100-år i år. Något som vi hade tänkt att fira men där Corona kom ivägen.

Det har varit en svår vår att driva föreningsverksamhet och vi fick ställa in vårat traditionella valborgsfirande. Detta år hade vi planerat att göra det extra speciellt genom att vi hade sökt och fått bidrag för att kunna bjuda in Sandgrenska manskören. Det får bli nästa år.

Vi har haft vårstädning som normalt och hoppas även kunna ha trivselkväll i augusti. Årsmötet blir under hösten då vi anser att det är viktigt att träffas för detta.

Tidigare i år gick det ut remiss angående de planerade bostäderna på södra Saltö (Gäddan 3) som vi lämnade synpunkter på och som kan läsas på vår hemsida.

Vi försökte få till vårat fördelaktiga elavtal igen men på grund av höjda elpriser är det inte längre lika bra för de som ansluter sig nu. Det ska omförhandlas i framtiden och då hoppas vi på bättre erbjudande.

Trots att det blivit en märklig vår, även för vår förening, så hoppas jag att ni vill fortsätta vara medlemmar och stöjda vårat arbete så att vi kan fortsätta driva frågor som är angelägna för oss som bor på Saltö-Ekholmen.

Påminner därför om att betala medlemsavgiften som lättast kan swishas till föreningens nummer: 1236510838
Avgift: 100 kr
Markera med för- och efternamn

Om du är intresserad av att hjälpa till i arbetet med dessa frågor får du gärna söka till att gå med i styrelsen. Vi behöver även någon som är intresserad och har tid till att ta över ordförandeskapet. Vi samlas för middag/styrelsemöte en gång i månaden. Maila då till:
styrelsen@salto-ekholmen.se

Vänliga hälsningar,
SETI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *